В 14.25 арестувания депутат от АПС Джейхан Ибрямов беше доведен в

...
В 14.25 арестувания депутат от АПС Джейхан Ибрямов беше доведен в
Коментари Харесай

Доведоха Ибрямов с белезници в съда! Гледат мярката му при закрити врата заради секретна информация

В 14.25 задържания народен представител от АПС Джейхан Ибрямов беше доведен в Съдебната залата под ескорт и с белезници на ръцете. Той не каза нито дума пред медиите.

 

Заседанието е планувано за 14.30 часа. Прокуратурата упорства за непрекъснат арест. Мярката ще се гледа при закрити врата. Това се постанова поради информация, обвързвана с обекти на Министерство на защитата.

 

По-рано през днешния ден пред Народното събрание, където втори ден жена му Биршен Ибрямова организира гладната си стачка, се събраха негови поддръжници. На митинга се появи и Ахмед Доган, който сподели, че се възхищава от смелостта на Биршен, която дълги години работела с него. Той застана паралелно до Биршен и разгласи, че е пристигнал да поддържа „ тази смела жена “.

Сред протестиращите е и някогашният обществен министър и дълготраен народен представител Хасан Адемов. Почетният ръководител сподели на симпатизантите да не се опасяват, разгласи, че главната задача в този момент била да бъде предпазена демокрацията и да се отбрани " естественото ", пожела на всички да са живи и здрави, постоя десетина минути, след което бе отведен от охранителите му и качен в мерцедес.

Според симпатизанти на Движение за права и свободи Доган е бил с бронирана жилетка.   Впечатление направи, че Доган приказва с мегафон, чийто тон обаче беше много слаб. " Няма да позволим да арестуват господин Доган ", включи се и Биршен Ибрямова.

 

Появи се и Николай Бареков, който разгласи Доган за " същински български народен воин " и го прикани " водете ни отново към свободата ".

Припомняме какво говореше някогашният ефирен водещ, някогашен народен представител, някогашен евродепутат за Доган сао преди 10 години, когато беше отпред на " България без цензура ": " Имам двама съперници – Бойко Борисов и Ахмед Доган. Аз съм единственият, който може да си разреши да се бори с тях, тъй като не съм подвластен от никой от двамата ".

" Заклевам се да бъда прокълнат, в случай че продам " България без цензура " на Ахмед Доган ", сподели Бареков на 8 май 2014 година като лидер на евролистата на коалиция ББЦ, Вътрешна македонска революционна организация, ЗНС и Гергьовден пред препълнената зала на Драматичния спектакъл във Видин.

 

Събралите се последователи на Доган пуснаха бели гълъби в небето.

От постройката на Партийния дом симпатизантите на Джейхан Ибрямов се насочиха към Съдебната палата, където се гледа мярката за неотклонение. 

 

Припомняме, че Ибрямов беше задържан в сряда с белязани пари да купува гласове за изборите.

Парите са били с цел да осигури Ибрямов спечелването на избрани публични поръчки. 

Близкият до Доган политик беше хванат в миг, в който получава рушвет в размер на 100 000 лв. от предприемача Мирослав Тодоров. Предадената на депутата сума била единствено част от подкупа, който възлизал на 400 000 лв..

 

Освен белязаните банкноти, проверяващите разполагат и със СРС-та, доказващи виновността на близкия до Доган политик.

 

" В разпитите си като очевидец Мирослав Тодоров споделя, че се познават от дълги години с Джейхан Ибрямов, като му е предоставял парични средства в огромни суми в дълъг интервал обратно в годините. Двамата се познават от 2000 година От 2019 година са по-близките им контакти, обезпечаване на лицензи и сходни неща със съдействието на Ибрямов ", прецизираха по-късно от Върховна прокуратура.

 

И прибавиха, че в последните национални събрания Ибрямов е част от комисията по защита.

 

При акцията на ГДНП и КОНПИ бяха обискирани и парцели на Ибрямов. Преди няколко седмици аверът на Доган остана и без лъскавия си джип. Той му беше лишен, защото се оказа благосъстоятелност на компания, укривала налози. 

  

Преди дни ръководителят на Народното събрание Рая Назарян и ЦИК позволиха свалянето на имунитета на Ибрямов като депутат и претендент за народен представител, след искане от държавното обвиняване.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР